Unieke traditionele rijping
In ons authentieke kaaspakhuis aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven rijpen de kazen op traditionele en natuurlijke wijze. Veel kaas wordt op industriële wijze bewaard. Hierdoor verliest de kaas te weinig vocht en ontwikkelt hij zich met minder smaak dan via traditionele rijping.
Traditionele rijping
Het rijpen van kaas vereist vakmanschap. Wij hebben dat vakmanschap door de verschillende generaties opgebouwd en doorgegeven. Om de smaak zich optimaal te laten ontwikkelen, rijpen wij de kazen op houten planken. Ze worden wekelijks met de hand gekeerd. De rijpingsomstandigheden zijn daarbij essentieel. We laten de natuur juist zo veel mogelijk meespelen met wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Dit is belangrijk voor de smaakontwikkeling. Wij geven onze kazen ruim tijd om hun rijke smaak te ontwikkelen.
Deze passie en liefde voor het vak proeft u dan ook in onze kaas. Daarom is onze slogan: Traditioneel gerijpt in eigen kaaspakhuis…dat próef je.