Brokkel kaas
- Voor de liefhebbers..
- 3 jaar oud... 1000 dagen
- Historische rijping...
- Topkaas voor de Whisky!
Welkom Inloggen
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, natriumnitraat, annatto, vitamines A, B en D
Een overjarige brokkelkaas zoals hij hoort te zijn; karaktervol, prachtige zout kristallen en lekker brokkelig. Zo kunt het beste onze Goudse brokkelkazen omschrijven. Maar liefst 3 jaar krijgen onze brokkelkazen de tijd om te rijpen in ons eigen traditionele rijpingshuis. Tijdens dit rijpingsproces verliezen deze kazen hun vocht wat wordt opgevangen op houten planken. Het eindproduct is een zeer pittige en stevige kaas met heerlijke zoutkristallen.
Goudse kazen mogen hun naam alleen dragen waneer zij voldoen aan een aantal stenge eigen voldoen:
Onze Goudse brokkelkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk en kan dus gegeten worden wanneer u in verwachtig bent.
Overjarige Goudse brokkelkaas wordt over het algemeen niet op brood gegeten. Doordat de kaas veel harder is, kan het lastiger zijn om deze kaas te schaven. Maar waar kunt u deze kaas dan wel voor gebruiken?
Goudse brokkelkaas is de ideale toevoeging aan een heerlijk kaasplankje met bijvoorbeeld een goed glas wijn. Brokkelkazen zijn ook prima te verwerken in verschillende gerechten.
Geen beoordelingen op dit moment.
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling plaatsen.